Floare gigant din hartie creponata III

Materiale necesare pentru floare gigant:
Hartie creponata roz pentru petale
Hartie creponata verde pentru frunze
O sfera polistiren
Sarma speciala pentru decoratiuni florale
Un tub din pvc pentru tulpina
Un ghiveci pentru flori
Ipsos
Pistol de lipit
Foarfeca
Banda adeziva
Cum procedam:
Pentru inceput fixam tubul de pvc in ghiveciul pentru flori, pe care il intoarcem cu baza mare in jos. Are stabilitate mai mare. Umplem ghiveciul cu ipsos, pentru sustinere si stabilitate. Pe o sarma, pe care o imbracam in hartie creponata verde (fasie de 5cm rulata, lipita la capete) lipim o sfera de polistiren. Eu am lipit bilute mici de polistiren, pentru a realiza mijlocul florii. Daca nu aveti bilute, sfera de polistiren se poate colora (picta) in culoarea galben.
Taiem petalele:

6 mici
6 mijlocii
8 mari
Trebuie avut grija ca dungile hartiei sa fie verticale astfel incat atunci cand se indoaie petala pentru ai oferi o forma naturala, sa aibe elasticitate. Incepem sa le lipim, in jurul sferei, de tija florii. Dupa fiecare rand de petale lipim si cu banda adeziva, pentru siguranta

.

Folosesc aceste flori gigant ca decor la gradinita, intr-o piesa de teatru (pentru un concurs), alaturi de ciupercute, fluturasi, buturugi, realizate tot handmade. Sper ca juriul sa aprecieze.  Dar foarte frumoase si de efect sunt pentru decorarea salii unei nunti.

Daca nu stiati, in japoneza aceste flori gigant din hartie se numesc Kami No Hana

Daca vreti sa vedeti mai mult click aici

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte