Animorphia – carte de colorat si de activitati extreme

Animorphia – carte de colorat, terapie prin arta

Va recomand o carte ce colorat cum n-ati mai vazut pana acum. Inarmeaza-te cu creioane colorate si pune-ti creativitatea la incercare. Vei descoperi compoziții de complexitate minuțioasă. Creaturile si obiectele ciudate se transforma in animale uimitoare. Animorphia este o carte de colorat, desenat si de activitati.

 Animorphia – terapie prin arta

,,Unii terapeuţi încep să vorbească tot mai des despre cărţile de colorat pentru adulţi ca fiind un instrument terapeutic. De fapt, mulţi terapeuţi utilizează acest tip de terapie de mulţi ani. Termenul de ,,terapie prin artă” este cunoscut de oameni, însă majoritatea nu ştiu la ce se referă.

Conform Asociaţiei Americane pentru Terapie prin Artă, terapia prin artă este ,,un tip de terapie pentru îmbunătăţirea sănătăţii mintale facilitată de terapeut prin artă şi procesul creativ. Rezultatul artistic reprezentând sentimentele acestora”.

Şi terapeuţii români susţin folosirea cărţilor de colorat. ”Deşi activitatea de a colora nu este considerată de unii specialişti terapie prin artă, aceasta este terapeutică. Pe lângă distracţia pe care ţi-o poate oferi, această activitate poate ajuta atât psihic, cât şi fizic,” afirmă art-terapeutul Veronica Pecheanu.

Potrivit acesteia, activitatea de a colora reduce stresul, prin urmare anxietatea şi bolile aferente anxietăţii, activează ambele emisfere cerebrale: cea stânga prin alegerea unei culori pentru o anumită formă, şi cea dreapta pentru combinarea culorilor. De asemenea, folosirea unei cărţi de colorat pentru adulţi contribuie la ţinerea sub control a simptomelor demenţei prin distragerea atenţiei de la agresivitatea şi agitaţia date de aceasta, şi poate susţine chiar şi pacienţii cu Alzheimer, ţinându-i conectaţi la lumea reală.

Aceasta carte de colorat pentru adulţi pot fi introduse şi în sesiunile de terapie, în special la pacienţii care au dificultăţi în a se concentra pe o anumită sarcină, dar pot fi folosite şi fără supraveghere medicală, deoarece aceste cărţi conţin, în mod obişnuit, forme repetitive, terapeutice, spre exemplu mandale care sunt folosite în terapie, meditaţie, pentru a aduce un echilibru mental, pace, linişte, pentru a stimula creativitatea şi pentru a ne relaxa după o zi lungă la birou”, mai spune art-terapeutul.” SURSA:aici

Fotografie de Kerby Rosanes

Despre autor
  Autorul acestei carti de colorat, filipinezul  Kerby Rosanes, lucrează în principal cu stilouri negre obișnuite pentru a ilustra în mod magic lumea sa „doodle”.

Cele mai multe dintre lucrările sale sunt caracterizate de linii, modele, personaje și elemente mici care sunt combinate spontan pentru a crea compoziții masive care descriu experiențele sale cotidiene sau orice altceva care îl inspiră.

 Animorphia, aceasta carte de colorat si de activitati extreme, este o adevarata provocare.
Cumpar-o de aici cu -42% REDUCERE

 

 

 
 

13 thoughts on “Animorphia – carte de colorat si de activitati extreme

 • 16 ianuarie 2018 at 22:24
  Permalink

  Ce idee interesanta. Cred ca e de mare ajutor celor ce au nevoie.

  Reply
 • 16 ianuarie 2018 at 22:40
  Permalink

  Si mie imi place sa colorez cand ma plictisesc sau cand vorbesc mult la telefon. MA relaxeaza.

  Reply
 • 17 ianuarie 2018 at 12:40
  Permalink

  Am și eu două cărți și niște creioane colorate minunate, sper să am timp mai mult pentru colorat.

  Reply
 • 17 ianuarie 2018 at 13:07
  Permalink

  Coloratul mi se pare foarte relaxant, insa eu sunt si pasionata de vizionat seriale, asa ca daca ar fi sa aleg, as alege a doua activitate.

  Reply
 • 17 ianuarie 2018 at 22:19
  Permalink

  mie-mi vine sa bat pe cineva daca ma apuc sa colorez :))) la mine are efect invers celui de relaxare :))) nu am rabdare, recunosc

  Reply
 • 18 ianuarie 2018 at 0:34
  Permalink

  Eu mai colorez in cartile copiluilu, dar nu pot spune ca ma dau in vant dupa asa ceva 🙂

  Reply
 • 18 ianuarie 2018 at 16:33
  Permalink

  N-am incercat aceasta forma de terapie, dar i-am cumparat fie-mii vreo doua carti de acest gen si n-a colorat decat o saptamana dupa care s-a plictisit. O fi fost vreun semn ca as putea continua eu :))

  Reply
 • 18 ianuarie 2018 at 17:19
  Permalink

  A fost o perioada cand am colorat si eu desene de acest gen. Ma luam la intrecere ci fiu-meu :))) El cu ale lui si eu cu ale mele.

  Reply
 • 19 ianuarie 2018 at 10:12
  Permalink

  Copiii abia asteapta! Eu nu am avut asa ceva, desi existau si pe vremea aceea carti din astea, insa oferta nu era deloc generoasa. Parintii mei voiau sa invat sa citesc – la patru ani citeam pe silabe si scriam cu litere de tipar, decat sa ma joc. Si acum am o umbra de regret ca mi-au „mancat” copilaria…

  Reply
 • 21 ianuarie 2018 at 0:31
  Permalink

  Eu nu am rabdare si nici timp sa colorez, dar ma mai joc din cand in cand cu cei mici. Fiica-mea are multe carti de colorat pentru adulti.

  Reply
 • 22 ianuarie 2018 at 21:20
  Permalink

  Daca nu aveam copilul, probabil era cea mai relaxanta metoda de relaxare cu putinta. In situatia mea, este destul de dificil sa mai fac asta pentru ca sigur ar tenta-o si pe cea mica si n-as putea sa-mi duc planul la bun sfarsit

  Reply

Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.