Castraveti murati la soare /Reteta mamei mele

In acest articol va arat cum prepar castraveti murati vara, numai in trei zile.

Reteta de castraveti murati o am de la mama. Vara piata abunda de legume proaspete si sanatoase, dar parca ne e pofta si de o acritura, nu-i asa?

castraveti murati

Castraveti murati la soare / reteta ca la mama acasa
castraveti murati
MOD DE PREPARARE
Castraveti murati

Castravetii spalati, se aseaza in borcane, dasupra se adauga cimbru, marar, ardei iute taiat. Umplem borcanul cu apa rece, golim apa intro oala, cantarim cantitatea de apa si stabilim raportul apa/sare. La fiecare litru de apa se adauga 50 g sare neiodata. Amestecam bine in apa pana se dizolva sarea, se toarna apa peste castraveti in borca. In fiecare seara, se intoarce moarea: golim apa de pe castraveti intro oala, apoi o turnam inapoi in borcan.
Dupa 3 zile, gustam castravetii, daca s-au acrit dupa placul dumneavoastra ( in cazul in care considerati ca mai trebuie lasati la soare, prelungiti procesul cu o zi), ii scoateti din borcan ii puneti intrun vas de plastic, ii acoperiti cu folie su ii pastrati la frigider pana ii consumati. Se pot pastra la frigider cam 1-2 saptamani.

De stiut:
  • Persoanele sanatoase pot consuma oricand astfel de castraveti. Atentie insa daca aveti afectiuni renale sau hipertensiune.
  • Persoanele care au hipertensiune trebuie sa-i consume moderat si sa-i spele de sare
  • Castravetii murati au putine calorii, au o incarcatura glicemica mica si contin caroten, acid folic si calciu. Vitaminele naturale din castraveti nu se distrug, deoarece prin aceasta reteta nu sunt tratati termic.
  • Castravetii murati pot fi consumati ca atare, intre mese, sau ca garnitura la mancarurile din carne ori legume, precum fasole, mazare, naut, linte, soia si, de ce nu, cu cartofi prajiti.
Mai multe retete gasiti AICI

elefant.ro%20

8 thoughts on “Castraveti murati la soare /Reteta mamei mele

Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.