De unde cumperi cele mai frumoase martisoare online

De unde cumperi cele mai frumoase martisoare online

Martisorul vesteste sosirea primaverii. Este un mic obiect legat cu un un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, care apare în tradiția românilor si a catorva tari din jur. Doamnele si domnisoarele primesc martisoare si le poarta toata luna martie. In unele zone ale tarii si barbatii primesc martisoare.O alta legenda spune ca Martisorul trebuie purtat in piept sau la mana pana cand primavara se incheie, moment evidentiat de diverse evenimente cum ar fi inflorirea ciresilor, cantatul cucului sau sosirea berzelor. Atunci trebuie sa agati martisorul intr-un pom fructifer, intr-un trandafir sau in primul pom inflorit pe care il vezi. Se spune ca asa va fi anul tau, inflorit, imbelsugat si norocos. Batranii spun ca acesta mai poate fi aruncat in directia de sosire a pasarilor calatoare odata cu rostirea cuvintelor „Ia-mi negretele si da-mi albetele”  Primul martisor a fost un snur impletit din fir alb si negru, dar cu timpul s-a ajuns la culorile alb si rosu. In traditia populara se spune ca albul reprezinta puritate, iar rosu exprima iubire. La inceput snurul se purta singur, apoi i-au fost atasate monede de aur sau argint, apoi mici bijuterii. Tot in traditia populara se spune ca daca porti martisorul are si valoare de talisman, purtandu-l te fereste de boli si deochi si vei avea noroc, mai ales in dragoste.

Dar de unde putem cumpara cele mai frumoase martisoare?

Poti evita aglomeratia din mall-uri sau din targurile de martisoare si sa plasezi o comanda online.

Va recomand sa cumparati de pe iMartisoare. Preturile sunt acceptabile, iar modelele sunt deosebite. Puteti alege din categoriile:  trifoi, flori, fluturi, motive traditionale, zodiac, potcoava…..

Sau poti alege martisoare brose

Din categoria martisoare bratari alegeti un martisor discret ce se preteaza a fi purtat tot anul, ca si martisoarele brose. Alege modelul cu trifoi cu patru foi pentru a darui cel mai norocos martisor! Bratara martisor cu pandantiv in forma de trifoi cu patru foi de culoare aurie realizat din otel inoxidabil si snur din material textil de culoare rosie. O bratara extrem de finuta si de discreta ce induce pretiozitate prin culoare – culoarea aurului si calitate prin material – otelul inoxidabil cunoscut si ca inox este un material mai dur decat argintul ceea ce il face mai rezistent in timp.

Tie iti place sa daruiesti martisoare?

 

 

 

 

11 thoughts on “De unde cumperi cele mai frumoase martisoare online

 • 28 ianuarie 2019 at 13:11
  Permalink

  inca nu am luat in calcul stocurile de martisoare, dar stiu ca luna asta trebuie musai sa caut cateva! cred ca o sa optez pentru niste bratari!

  Reply
 • 28 ianuarie 2019 at 17:34
  Permalink

  Abia astept sa merg la cumparaturi de martisoare. Le ofer cadou la scoala in fiecare an.

  Reply
 • 29 ianuarie 2019 at 8:48
  Permalink

  Daaa, dar prefer bratarile pentru ca mi se par mai usor de purtat. Oricum anul asta am multe martisoare de luat pentru ca Dragos are vreo 16 fete in clasa. 🙂

  Reply
 • 29 ianuarie 2019 at 16:09
  Permalink

  Cand eram copil, chiar si adolescenta, daruiam mereu martisoare colegilor mei.
  Prietenelor cele mai bune le luam intotdeauna bratari. Acum, le iau doar doamnelor de la munca, cam neglijez barbatii.

  Reply
 • 29 ianuarie 2019 at 17:19
  Permalink

  Eu prefer trifoiul cu patru foi si ghiocelul, mi se par cele mai potrivite martisoare.

  Reply
 • 29 ianuarie 2019 at 19:51
  Permalink

  Tot online o sa aleg si eu martisoare, o sa optez pentru brose dar si bratari.

  Reply
 • 29 ianuarie 2019 at 21:20
  Permalink

  imi place sa daruiesc martisoare, dar sa si primesc…

  Reply
 • 29 ianuarie 2019 at 23:06
  Permalink

  Chiar sunt frumoase martisoarele pe site-ul asta. Abia astept sa vina luna martie.

  Reply
 • 29 ianuarie 2019 at 23:25
  Permalink

  În copilăria mea, parcă se păstra mai mult acest obicei, acum nu mai fac o tradiție din asta, cu toate că cele tip broșă pot fi purtate și altfel decât mărțișoare și asta-mi place.

  Reply
 • 30 ianuarie 2019 at 2:15
  Permalink

  Si eu ma gandeam ce martisoare sa dau copiilor de 1 martie la Gradinita. Articolul tau a picat la fix. Parca mi-ai citit gandurile

  Reply

Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.