Figurine din pasta de zahar pentru Craciun

Este prima data cand incerc pasta de zahar. Si nu m-as fi apucat, daca n-ar fi trebuit sa o ajut pe fiica-mea, care este educatoare si participa la un concurs. Participa mai multe gradinite , la un anumit supermarket, impodobesc un brad de Craciun. Gradinita fiicei mele a ales ca tema un brad impodobit cu dulciuri homemade.

Ingrediente Figurine din pasta de zahar pentru Craciun

  • 300 g marshmallows (bezele moi, se găsesc la orice mall)
  • 500 g zahăr pudră (aproximativ, dar e bine să avem şi de rezervă)
  • sucul de la o lămâie mică
  • 1 lingură cu vârf de amidon
  • câteva linguri de ulei
Mod de preparare Figurine din pasta de zahar pentru Craciun

Într-un bol/castron încăpător am pus circa 300 g zahăr pudră, cernut împreună cu amidonul şi am făcut o adâncitură în mijloc.

Am luat un vas din inox şi l-am uns bine interiorul cu ulei. Am pus înăuntru bezelele, am turnat peste ele sucul de lămâie şi am introdus in cuptorul bine incins, pentru 1 minut. ( se poate si in cuptorul cu microunde, dar eu nu sunt adepta microundelor) Am scos vasul şi am amestecat cu o lingură unsă cu ulei, apoi am introdus din nou in cuptor, tot pentru un minut. Operaţiunea trebuie repetată de 3-4 ori, până când bezelele îşi măresc mult volumul şi devin moi şi spumoase iar, amestecând cu lingura (unsă cu ulei), devin o pastă omogenă. Am răsturnat această pastă în adâncitura făcută în zahărul pudră şi am amestecat, până când s-a încorporat zahărul şi pasta a devenit mai bine legată. În acest moment am răsturnat p bucata de marmura ( da, ideal ar fi o bucata de marmura) şi am continuat să frământ, adăugând zahăr şi ungând palmele cu ulei din când în când, până când pasta a devenit tare, nelipicioasă şi buna de modelat. Cantitatea de zahăr variază, uneori intră mai puţin de 500 g, alteori mai mult. Am uns-o cu ulei, am înfăşurat-o în folie de aluminiu şi am pus-o la frigider pentru o oră. Dupa o ora se poate modela, dupa dorinta.

 

Figurine din pasta de zahar pentru CraciunFigurine din pasta de zahar pentru CraciunFigurine din pasta de zahar pentru CraciunFigurine din pasta de zahar pentru Craciun

Voi ati incercat sa jonglati cu pasta de zahar? Sa stiti ca reteta aceasta cu bomboane marshmallows este usor de facut si va iese sigur.

43 thoughts on “Figurine din pasta de zahar pentru Craciun

Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.