Ghidul cumpărătorului în vremurile Corona

     Ghid pentru cumpărături în timpul pandemiei COVID-19. Ce trebuie să facem înainte, în timpul și după efectuarea cumpărăturilor?

 Astazi, 26 martie 2020, au fost confirmate in Romania 1029 cazuri de confirmare cu noul coronavirus. 123 de cazuri confirmate in ultimile 24 ore, iar numarul deceselor a crescut la 18.

Coronavirus în lume: S-au înregistrat 471.783 de cazuri de COVID. Numărul deceselor se apropie de 21.306
De miercuri s-a emis Ordonanta Militara nr.3. Sper ca cei ce n-au constientizat pericolul pana acum sa se trezeasca. Stati in casa!!!

Fondatorul BlogalInitiative.ro, Cristian China-Birta, a lansat „Ghidul cumparatorului in vremurile Corona”, in cadrul initiativei #AsteaAsaSeFac, prin care suntem sfatuiti sa avem un comportament responsabil la cumparaturi, sa fim cat mai precauti.

 1. Evită transportul public pe distanțe mari și fă-ți cumpărăturile de la magazinul de pe lângă casă.
 2. Nu ieși în public decât dacă chiar trebuie!
 3. Sunt mulți oameni în magazinul ăla din vecini? Așteaptă liniștit afară, pănă se mai golește, la cel puțin 1 metru distanță față de ceilalți;
 4. Când îți alegi produse neambalate, pune-ți neapărat mănușile alea din plastic de la magazin, pe care să nu uiți să le arunci la coș imediat ce termini treaba; așa te ferești de neplăceri și pe tine, și pe alții;
 5. Cumpără doar strictul necesar, magazinele au destulă marfă în depozit și se aprovizionează întruna;
 6. Dacă poți, evită plata cu bani cash; cardul te expune mai puțin la viruși;
 7. Și când pleci, și când revii acasă, spală-te pe mâini cu apă și săpun, câte cel puțin 20 de secunde.
 8. Curăță-ți des telefonul, dar nu cu spirt sau clor care ți se poate strecura printre taste și te lasă fără jucărie, ci cu un șervețel antibacterian.

13 thoughts on “Ghidul cumpărătorului în vremurile Corona

 • 26 martie 2020 at 21:36
  Permalink

  Dacă respectam cea ce ni s-a recomandat vom fi bine. Dar, am observat ca antivaccinisti au început sa ceara desființarea stării de urgenta.

  Reply
 • 26 martie 2020 at 22:06
  Permalink

  Eu cred ca daca tinem cu totii cont de aceste reguli de bun simt totul va fi bine, pentru ca suntem mai puternici decat credem si Dumnezeu ne da doar cat putem duce. Dar un lucru e sigur, cu totii vom iesi schimbati din experienta asta, sper eu in bine.

  Reply
 • 26 martie 2020 at 22:41
  Permalink

  Și noi stam acasă și sperăm că totul va fi bine. Mulțumesc pentru ghid, așa m-am asigurat ca fac totul cum trebuie.

  Reply
 • 27 martie 2020 at 3:00
  Permalink

  Incerc sa evit pe cat pot sa mai ies si nici nu ma gandesc sa ma apropii de lume sau de mijloacele de transport in comun. Cu atat mai mult cu cat sunt insarcinata si sunt mult mai expusa decat in mod normal

  Reply
 • 27 martie 2020 at 9:20
  Permalink

  Eu in doua saptamani am iesit o singura data, de cumpărături se ocupa parintii mei care stau in acelasi apartament cu mine.

  Reply
 • 27 martie 2020 at 16:44
  Permalink

  Incerc sa ies cat de rar pot, si atunci fac cumparaturi mai mari pentru noi si familia mea, pastrez toate normele impuse, desi si pana acum eram atenta la aceste detalii.

  Reply
 • 28 martie 2020 at 14:44
  Permalink

  Daca ar fi toata lumea constienta si ar respecta recomandarile ne-ar fi mai usor sa trecem peste aceasta pandemie. Dar din pacate nu avem cu cine 🙁

  Reply
 • 28 martie 2020 at 18:38
  Permalink

  Excelent articol! Și noi respectam aceleași reguli stricte!

  Reply
 • 28 martie 2020 at 19:55
  Permalink

  Eu dupa calatorii sufar mult intr-adevar, dar cel mai mult i mai mult in aceasta perioada sufar ca nu ma pot deplasa unde am chef cand am chef, nu pot sa merg sa o vad pe mama la tara pentru ca vreau sa o protejez, nu pot sa vad florile de primavara cum infloresc…Anul acesat pierdem o primavara 🙁

  Reply

Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.