Regata Marilor Veliere la Constanta 8-11septembrie

scfblackseaconstantaRegata Marilor Veliere  revine la Constanta intre 8 si 11 septembrie.

Sail Training International va aduce in Constanta 15 veliere din 6 tari, Romania, Rusia, Spania, Polonia, Italia si Bulgaria, cu un total de peste 1000 de membri de echipaj. Evenimentul este organizat de Navigator Yacht Club, Academia Navala Mircea cel Batran, Liga Navala Romana si  Administratia Porturilor Maritime Constanta.

Scurt istoric: Regata Marilor Veliere face parte dintr-o serie de regate internationale ce se desfasoara an de an, incepand din 1956. Prima regata internationala a fost organizata de Printul de Edinburg, pe ruta Dartmouth-Torbay-Lisabona, la care au participat 21 de veliere. Evenimentul a fost un real succes , iar organizatorii de atunci au hotarat sa repete din doi in doi ani astfel de eveniment. In 1972 Sail Training International.  regata se desfasoare an de an, nu numai in anii pari. In 1064 a fost organizata prima cursa peste Oceanul Atlantic. In 2006 s-au sarbatorit 50 de ani de la prima cursa de corabii, cu plecare din St. Malo, Franţa, prin Marea Nordului, Golful Biscaia, până la Torbay, în Portugalia, cu scopul de a ajunge la Antwerp, Belgia. Prima cursă avusese, în urmă cu un jumătate de secol, aceeaşi rută, însă, de această dată, s-au înscris la start de partru ori mai multe nave.

Romania va participa la Regata Marilor Veliere 2016 cu doua nave, Adornate si Mircea.

 

Bricul „Mircea” a efectuat, acum 40 de ani, prima traversadă transatlantică a unei nave militare româneşti.
Nava Şcoală a dat curs invitației de a reprezenta Marina Română la Bicentenarul Independenței Statelor Unite ale Americii și a luat parte la cea de-a treia regată Bermude-New Port din cadrul “Operation Sail 1976”.

informatii-despre-goeleta-Adornate

Adornate este o goeleta autentica cu o tinuta extrem de eleganta si impunatoare, construita in anul 1961 ca pescador, transformata in goeleta in 1997 si reconditionata in 2006. Este o nava proiectata special pentru toti iubitorii luxului si aventurilor inedite pe mare. De-a lungul timpului a navigat pe intreaga Mediterana de la Insulele Baleare, Barcelona si Valencia pana pe Riviera Franceza de la Marsilia la Monte Carlo.

Sa le uram „Bun cart înainte şi ape liniştite!”

Fiindca sunt constanteanca, joi 8 septembrie, la ora 8 voi fi negresit in Portul Constanta. La ora 13 va avea loc ceremonia de deschidere. Navele pot fi vizitate in prima zi intre orele 14 si 20. Vineri , 9 septembrie si  sambata, toata ziua, iar duminica pana la ora 12. Pe faleza vor avea loc concerte, care incep de la ora 20 si se vor incheia tarziu in noapte.

Sa nu uitam vineri competitiile sportive adresate echipajelor navelor. Va astept la Terminalul Pasageridin port de la ora 10. Dupa amiaza, la 17,30 va fi Parada echipajelor care porneste din Terminal Pasageri, Poarta 1, Faleza Cazino, Strada Remus Opreanu, Piata Ovidiu.  Vom parcurge impreuna frumosul centru vechi al Constantei. Peste 1000 de marinari si cadeti vor fi prezenti …..

Va astept cu mic, cu mare, la REGATA MARILOR VELIERE !

20160902_174926

12 thoughts on “Regata Marilor Veliere la Constanta 8-11septembrie

 • 18 august 2016 at 1:44
  Permalink

  am asa teama de apa ca nu cred ca m-as urca pe un vas pentru nimic in lume. In schimb, cred ca mi-ar placea sa il vad mai de aproape.

  Reply
 • 18 august 2016 at 8:41
  Permalink

  Un eveniment de la care cred ca nu vei lipsi si probabil vom vedea si noi ceva la tv.

  Reply
 • 18 august 2016 at 9:50
  Permalink

  De ani de zile tot imi propun sa ajungem si noi. Bine ca mi-ai amintit ca mai trecea un an

  Reply
 • 18 august 2016 at 10:45
  Permalink

  Pentru prima data in viata mea, anul acesta am petrecut mai mult timp admirand ambarcatiunile din Mangalia si Constanta decat facand plaja. Toate mi se par frumoase, insa ceea ce vad aici este supremul, cred.

  Reply
 • 18 august 2016 at 15:53
  Permalink

  toate panzele sus sa fie si mult vant din pupa, chiar am aflat informatii interesante multumesc

  Reply
 • 19 august 2016 at 8:42
  Permalink

  Foarte interesant evenimentul….habar nu avem de el. Mi-as dori sa il urmaresc!

  Reply
 • 28 august 2016 at 0:25
  Permalink

  Ce noroc pe tine ca stai asa aproape.Eu incep serviciul la 1 sept si nu pot ajunge :((( Asteptam poze si parerile tale cu privire la eveniment :*

  Reply

Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.